Zonnepanelen

Waar zonnepanelen niet alleen geld besparen, maar ook gratis energie opwekken en een positieve impact hebben op het milieu. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

Zodra de zon opkomt, voorziet deze kosteloos energie. Zonnepanelen benutten dit licht en zetten het om in elektriciteit. Hoe intenser het licht op de panelen, des te meer energie ze produceren. De opgewekte gelijkstroom van de zonnepanelen wordt vervolgens door een omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom. Deze omvormer functioneert als een cruciale schakel tussen de zonnepanelen en uw woning, waardoor nu al uw apparaten draaien op groene stroom.

In situaties waarin de zonnepanelen niet voldoende energie opwekken of juist een overschot produceren, springt het energienet bij. De overtollige, duurzaam opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het energienet, en dit wordt nauwkeurig geregistreerd door de elektrameter. 

Hierdoor realiseert u directe kostenbesparingen die zich dagelijks manifesteren op uw energierekening. De duurzame energie die uw zonnepanelen genereren, wordt afgetrokken van de totale geleverde stroom, inclusief de energie die wordt terug geleverd aan het net. Kortom, met zonnepanelen kunt u veel geld besparen.

Mocht u niet weten welk merk en/of provider u moet kiezen, dan zijn wij bereid om u advies te geven. Vul ons contactformulier in voor aanvullende informatie en aanvullend advies en samen zullen we kijken naar de juiste beslissing in uw situatie. U kunt bij ons terecht voor beide het leveren en installeren van uw zonnepanelen.

\Elektro4u, Duurzaamheid voor iedereen.